Partneři
Kdo se představí

Grilovaná masa

Vyzrálé hovězí - rosická společnost Hadač a Zapletal 

Luboš Hadač říká: "Pocházím ze zemědělské rodiny a tak jsem měl vždycky blízko k řeznickému řemeslu. Po studiích jsem pracoval řadu let na jatkách, po sametové revoluci jsem odešel na zkušenou do Německu se svým dnešním společníkem Pavlem Zapletalem. A když se nám naskytla možnost začít provozovat vlastní podnik v Rosicích, neváhali jsme. Nerad sedím za stolem a tak jsem v provozu denně. A myslím, že je to znát i na našich výrobcích. Také nákup masa máme pod kontrolou, pochází z českých chovů. Posledním naším hitem je pak vyzrálé hovězí, ideální na grilování. Zákazníci nám naši snahu o nejvyšší kvalitu oplácejí, čtyřikrát po sobě nás zvolili nejlepším uzenářským podnikem na Slavnostech moravského uzeného na hradě Veveří. Rádi se sem vracíme, organizátoři tyhle akce umějí a tak jsme přijali výzvu vzít si na starost "kapitolu hovězí". Rozjedeme ji na třech grilechˇ.

Jehněčí a krůtí - farma Eden z Bystřice nad Pernštejnem

Farma vznikla v roce 2012 a hospodaří na 100 ha luk, a pastvin a 70 ha orné půdy. Zabývá se mj. chovem masných ovcí plemene suffolk. "Na Svatojánském festivalu grilování představíme jehněčí speciality z vlastní produkce a grilované krůty z partnerské farmy Miloše Mičky", říká vedoucí gastronomického provozu Klára Hanzlíková. "A nabídku doplníme o speciální pečivo z vyhlášené nedvědické rodinné cukrárny Milena, protože vždy preferuji regionální potraviny a výrobce a Svatojánský festival grilování je pro to ideální příležitost", dodává.   

Ryby, pštrosi, selečí, vepřové..... Restaurace U Zajíčků

Restauraci představí její šéfkuchař Richard Bagar. Ten si zakládá na výjimečných delikatesách. Bude grilovat sladkovodní ryby s bylinkami a dipy - jesetera, sumce, či pstruha. Ryby pocházejí ze sádek z Ostopovic. Kdo nemusí ryby, může zkusit grilované pštrosí steaky na tymiánu nebo flambované krevety na anýzovém likéru. A pro milovníky vepřového se bude rožnit kýta. Své zkušenosti Richard uplatňuje také při provozou v profesionální cateringové společnosti - Delikateringu

Grilovací show

Jak grilovat ovoce nebo zeleninu? A třeba i humra? Naučí vás to profíci - kuchařská celebrita Petr Erin Kováč, moderátor Života z pánve. Kuchařská show bude mít v průběhu dne několik pokračování. Budou se připravovat například veganské burgry s mango a chilli omáčkou, zeleninové špízy s tempechem a bylinkovým dipem a nebo grilované broskve s tymiánem a balzamikem a RAW zmrzlinou. A vypadá to, že taky ten humr! 

Tanec víl

Večerní tanec víl - taneční představení s prvky žonglování a fireshow představí proměnlivé taneční seskupení  MovoKreo. Země se otevírá a svatojánským ohněm okouzlené bytosti vynášejí na povrch poklady ohně větru země a vody.